Αποστολή με BOX NOW μόνο με 1,40€ μέχρι 31 Μαΐου. Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες αξίας 35 € και άνω!
Απλός καθαρισμός προσώπου ή double-cleansing;  Είναι διπλος καθαρισμός ένα νέο trend ή απαραίτητο βήμα της skincare ρουτίνας σας;

Ενώ ανακαλύπτετε συνεχώς νέα προϊόντα περιποίησης προσώπου και τα προσθέτετε στη ρουτίνα σας, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να "παραλείπετε" ή να συντομεύετε τη διαδικασία του καθαρισμού της επιδερμίδας.

Χρειάζεται ο διπλός καθαρισμός (double cleansing)

Πολλές φορές μάλιστα, ίσως να θεωρείτε ότι αν δεν έχετε μακιγιάζ δεν χρειάζεται να κάνετε καθαρισμό πριν φορέσετε το σέρουμ ή την κρέμα σας. Όμως η διαδικασία του καθαρισμού προσώπου είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και θα πρέπει πάντα να της δίνετε το χρόνο και το χώρο που της αξίζει! Ειδικά το double cleansing. Μια απόλυτα καθαρή επιδερμίδα αποτελεί τη σωστή βάση για να δράσουν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Το μακιγιάζ, η ρύπανση του περιβάλλοντος, ο ιδρώτας, τα αντηλιακά, η έκθεση στον ήλιο και πολλά ακόμα, καθιστούν την επιδερμίδα σας ευάλωτη και ο καθαρισμός τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ είναι απαραίτητος. 

Τελευταία όμως, υπάρχει αρκετή συζήτηση γύρω από το double cleansing και σας επιβεβαιώνουμε ότι είναι ο ιδανικός τρόπος για να καθαρίσετε σε βάθος την επιδερμίδα σας.

Τι είναι όμως το double cleansing; 

Ουσιαστικά -όπως λέει και το όνομά του- είναι διπλός καθαρισμός και αποτελείται από τον συνδυασμό 2 βημάτων. Πρώτα, εφαρμόζετε καθαριστικό προϊόν που έχει ως βάση κάποιο έλαιο και στη συνέχεια καθαριστικό προϊόν που έχει ως βάση το νερό. Αυτό που επιτυγχάνεται με το double cleansing είναι ότι το ελαιώδες καθαριστικό αφαιρεί το μακιγιάζ (ή υπολείμματα αυτού), το SPF από αντηλιακές κρέμες, αλλά και τη λιπαρότητα που εκκρίνει η ίδια η επιδερμίδα σας.

Συμπληρωματικά, το καθαριστικό με βάση το νερό, αφαιρεί τους ρύπους της ατμόσφαιρας, αλλά και τον ιδρώτα. Συνεπώς, το  double cleansing είναι απαραίτητο να γίνεται και το πρωί και το βράδυ αν θέλετε να πετύχετε τον πλήρη καθαρισμό της επιδερμίδας σας, χωρίς φυσικά να οδηγείστε σε υπερβολές. Το ιδανικό είναι να γνωρίσετε και να ανακαλύψετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, βασιζόμενοι τόσο στις καθημερινές σας συνήθειες, αλλά και στο πόσο εκτίθεται το πρόσωπό σας στους διάφορους επιβλαβείς παράγοντες και να προσαρμόσετε τη ρουτίνα καθαρισμού αντίστοιχα!

double cleansing διπλός καθαρισμός προσώπου

Ποια είναι όμως τα καθαριστικά με βάση έλαια και ποια με βάση το νερό;

Τα oil-based καθαριστικά προσώπου, όπως για παράδειγμα το πολύ αγαπημένο μας  From Green Cleansing Oil της PURITO,  είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας και είναι οι τέλειες επιλογές για το πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού. Ίσως να σκέφτεστε ότι ένα έλαιο καθαρισμού, δεν θα είναι ιδανικό για μία λιπαρή επιδερμίδα. Είναι η κατάλληλη στιγμή λοιπόν, να απομυθοποιήσουμε αυτή τη σκέψη και να σας πούμε ότι όχι απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε oil-based cleansers, καθώς αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα σας καθημερινά και φράσει τους πόρους.

Φυσικά, αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορείτε να εμπιστευτείτε το Calendula Complete Cleansing Oil της iUNIK το οποίο έχει ανάλαφρη σύνθεση και αφαιρεί απαλά μακιγιάζ και ρύπους. Όλα τα έλαια καθαρισμού, εφαρμόζονται απευθείας σε στεγνό πρόσωπο, κάνοντας απαλό μασάζ και αφαιρούνται με χλιαρό νερό. Μόλις προσθέσετε το νερό, το έλαιο γαλακτοποιείται και αφήνει την επιδερμίδα σας καθαρή από μακιγιάζ και ρύπους λιπαρότητας και μπορείτε να προχωρήσετε στη συνέχεια του καθαρισμού.

Σε περίπτωση που το καθαριστικό σε μορφή ελαίου δεν είναι στις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα oil-based καθαριστικό σε μορφή balm, όπως είναι το AROMATICA Orange Cleansing Sherbet ή το Heimish All Clean Balm. Η διαδικασία στα καθαριστικά σε μορφη balm δεν διαφέρει ιδιαίτερα. Εφαρμόζετε μία μικρή ποσότητα του προϊόντος απευθείας σε στεγνό πρόσωπο, στη συνέχεια κάνοντας απαλό μασάζ, το balm μετατρέπεται σε έλαιο και διευκολύνει να διαλυθεί το μακιγιάζ και οι ρύποι.  Tέλος, το αφαιρείται με χλιαρό νερό, όπου γαλακτοποιείται και αφήνει το πρόσωπο καθαρό και έτοιμο για το δεύτερο βήμα του διπλού καθαρισμού!

Προχωρώντας στο δεύτερο βήμα, επιλέγετε ένα water-based cleanser για να ολοκληρώσετε τον διπλό καθαρισμό και να απομακρύνετε τους ρύπους της ατμόσφαιρας, αλλά και του ιδρώτα που εκκρίνει το πρόσωπό σας. Τα καθαριστικά με βάση το νερό υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές μορφές και καλό είναι να επιλέξετε το προϊόν που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. Υπάρχουν σε μορφή gel που αφροποιούνται αφού βάλετε νερό, σε μορφή γαλακτώματος, σε μορφή αφρού, αλλά και σε μορφή πούδρας! Μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει, εδώ:

Τα δύο σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κρατήσετε από όλα τα παραπάνω είναι:

1. Η επιδερμίδα σας θα πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά -ακόμη κι αν δεν έχετε φορέσει μακιγιάζ. Είναι πολύ σημαντικό να έχει γίνει καλός καθαρισμός πριν την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων περιποίησης, προκειμένου να δράσουν στο μέγιστο βαθμό.

2. Το πόσο συχνά θα κάνετε double cleansing ή απλό καθαρισμό, εξαρτάται από το lifestyle σας, από τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις συνήθειες σας. Οι υπερβολές, είτε με σπάνιο καθαρισμό, είτε με πολύ συχνό double cleansing, μπορούν πάντα να επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα. 

Σας προτείνουμε να εντάξετε το double cleansing στη ρουτίνα περιποίησης και καθαρισμού της επιδερμίδας σας, προκειμένου να δείτε πόσο πιο λαμπερό και πιο καθαρό θα δείχνει το πρόσωπό σας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλα τα προϊόντα περιποίησης που θα εφαρμόζετε στη συνέχεια, θα είναι πιο αποτελεσματικά καθώς πλέον θα εισχωρούν σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος και θα απελευθερώσουν τα δραστικά συστατικά τους στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας σας. Αυτό, είναι πολύ σημαντικό ειδικά για την εφαρμογή του serum, το οποίο τοποθετείται και πρώτο στη σειρά προϊόντων περιποίησης μετά το καθαρισμό και ως γνωστόν δρα εκ των "έσω".

Επειδή όμως η κάθε επιδερμίδα είναι τόσο διαφορετική όπως οι προσωπικότητες των ανθρώπων και εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε τη δική σας επιδερμίδα καλύτερα από τον καθένα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τι δουλεύει καλύτερα σε εσάς, είτε αυτό αφορά τη μορφή του προϊόντος που θα επιλέξετε, είτε αφορά τον τρόπο που θα επιλέξετε να κάνετε τον καθαρισμό. 

Και να θυμάστε! Μπορεί να σας φαίνεται πολύ δελεαστικό να πάτε για ύπνο χωρίς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, όμως αξίζει να θυσιάσετε τη λάμψη, τη σφριγηλότητα, την υγεία και τη νεανική εμφάνιση του προσώπου σας για 5 λεπτά περισσότερο ύπνο;

Related products

Product added to wishlist