Αποστολή με BOX NOW με 1,90€. Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες αξίας 35 € και άνω!

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε τις απορίες σας σχετικά με τα κορεάτικα καλλυντικά μέσα από την επικοινωνία μαζί σας στους λογαριασμούς μας στα social media  και μέσω του website μας. Πολύ συχνά οι συγκεκριμένες απορίες δημιουργούνται λόγω των μύθων που κυκλοφορούν γύρω από το K-Beauty και τα κορεάτικα καλλυντικά. 

Έχουμε συγκεντρώσει τους πιο συνηθισμένους μύθους που επικρατούν: 

1. Τα κορεάτικα καλλυντικά είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για τις ασιατικές επιδερμίδες

Μπορεί το K-beauty να δημιουργήθηκε στη Ν.Κορέα, μπορεί τα κορεάτικα καλλυντικά να παράγονται εκεί, όπως και τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, αλλά οι ερευνητές που τα δημιουργούν είναι από όλο τον κόσμο. Ερευνούν σε βάθος τις ανάγκες των τύπων της επιδερμίδας της πλειοψηφίας των ανθρώπων παγκοσμίως και αντίστοιχα επιλέγουν τα συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να ταιριάζουν σε μεγάλη μερίδα του κοινού. Οι ανάγκες της «ασιατικής» επιδερμίδας δεν είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες της «δυτικής» επιδερμίδας.

Μια από τις βασικές ιδιαιτερότητες που έχουν τα κορεάτικα καλλυντικά είναι η δυνατότητά τους να απευθύνονται σε ευαίσθητες επιδερμίδες γι’ αυτό και βραβεύονται διαρκώς παγκοσμίως. Το «Glass skin» που αποτελεί μια πολύ γνωστή έκφραση της κορεάτικης ρουτίνας ομορφιάς, δεν αντικατοπτρίζει την εντυπωσιακή ασιατική λευκή επιδερμίδα αλλά μια επιδερμίδα που δεν έχει ερεθισμούς και αναδεικνύεται η φυσική λάμψη της. 

2. Ο διπλός καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος για να είναι εντελώς καθαρό το πρόσωπο

Ίσως ο πιο κοινός μύθος που συναντάμε. Το K-beauty απευθύνεται σε όλους γι’ αυτό και τα προϊόντα που δημιουργούνται είναι καινοτόμα και απευθύνονται στις διαφορετικές ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Τα κορεάτικα καλλυντικά προτείνεται να χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένη σειρά για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος (βλ. εδώ) με ένα από τα βασικά βήματα να αποτελεί το double cleansing (ο διπλός καθαρισμός του προσώπου). Ο διπλός καθαρισμός του προσώπου αποτελείται από το πρώτο μέρος που είναι ο καθαρισμός με τη χρήση ελαίων (cleansing oils) και το δεύτερο μέρος που είναι ο καθαρισμός με την χρήση καθαριστικών που έχουν ως βάση τους το νερό (water based cleansers). 

Παρ’ όλα  αυτα, οι ειδικοί πάνω στο θέμα τονίζουν πως ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή επιδερμίδα και γι’ αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνεται ο διπλός καθαρισμός ακόμα και αν εφαρμόζουμε κατά γράμμα τα K-beauty tips. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις εφαρμόσει μακιγιάζ στο πρόσωπό σου, «βαριές» θεραπείες ή δεν έχεις εκτεθεί σε περιβαλλοντικούς ρύπους, δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις το διπλό καθαρισμό πρωί και βράδυ. Το πρόσωπό σου θα συνεχίσει να είναι καθαρό και λαμπερό και με αυτόν τον τρόπο, καθώς τα κορεάτικα καλλυντικά θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις. 

3. Ο τύπος του δέρματός σου παραμένει ο ίδιος καθώς περνούν τα χρόνια

Ένας ακόμη μύθος που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια ως πραγματικότητα. Η επιδερμίδα σου αλλάζει όπως περνούν τα χρόνια, το ίδιο και ο τύπος της. Οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν καθώς οι ορμονικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν σε βάθος την σύσταση του δέρματος. Μπορεί όταν ήσουν 20 ετών να είχες μεικτή επιδερμίδα και στα 30 ή τα 40 σου χρόνια να έχει αλλάξει ο τύπος της επιδερμίδας σου και να έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Συνεπώς οι ανάγκες σε διαφορετικά προϊόντα περιποίησης αλλάζουν. Είναι πολύ σύνηθες για παράδειγμα, να εμφανίζονται προβλήματα ακμής σε μεγαλύτερες ηλικίες ενώ παλιότερα αποτελούσε ένα «πρόβλημα» των νεότερων ηλικιών. 

Τα κορεάτικα καλλυντικά έχουν μεγάλη γκάμα από διαφορετικά προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες όσων τα χρησιμοποιούν. Στο skinbox.gr θα βρεις διαφορετικά προϊόντα ταξινομημένα ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Ταυτόχρονα, η ομάδα μας μπορεί να σε βοηθήσει όποτε το επιθυμείς, επικοινωνώντας μαζί μας, ώστε να καταλάβεις καλύτερα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και να προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα. 

4. Τα κορεάτικα καλλυντικά με χρώμα δεν βγαίνουν σε πιο σκούρες αποχρώσεις επιδερμίδας

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ίσως μύθο που κυκλοφορεί σε σχέση με τα κορεάτικα καλλυντικά. Τα κορεάτικα καλλυντικά εξειδικεύονται κυρίως στο skincare και όχι τόσο στο μακιγιάζ. Παρόλαυτά, ένα από τα παγκόσμια best seller παγκοσμίως αποτελεί η BB Cream της Purito

Η συγκεκριμένη ενυδατική κρέμα με χρώμα αποτελεί ένα από τα βασικότερα κορεάτικα καλλυντικά που δεν πρέπει να λείπουν από την beauty ρουτίνα σου, καθώς βγαίνει σε 6 αποχρώσεις, είναι ελαφριά και βοηθάει την επιδερμίδα να λάμψει. Καλύπτει τις ανάγκες των απαιτητικών επιδερμίδων, από τις πολύ ανοιχτόχρωμες μέχρι τις πιο σκουρόχρωμες. Με το παράδειγμα αυτού του προϊόντος καταρρίπτεται και ο πιο συχνός μύθος που ακούγεται για τα κορεάτικα καλλυντικά. 

5. Χρειάζεται να φοράς αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο

Αυτός είναι ένας μύθος για τα καλλυντικά γενικότερα και όχι μόνο για τα κορεάτικα καθώς υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως ο ήλιος μας συναντά μόνο όταν είμαστε έξω ή μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες, συνεπώς μόνο τότε χρειάζεται να εφαρμόζουμε το αντηλιακό. Δεν ισχύει αυτό! Ο ήλιος μας συναντάει ακόμα και μέσα στο σπίτι μας, όταν καθόμαστε δίπλα από ένα ηλιόλουστο παράθυρο ή όταν βγαίνουμε έξω και έχει συννεφιά. 

Το αντηλιακό αποτελεί το Α και το Ω της K-beauty, δεν λείπει από καμία ρουτίνα ομορφιάς ενώ οι περισσότερες K-beauty experts υποστηρίζουν πως είναι καλύτερα να εφαρμόσεις αντηλιακή κρέμα και τίποτα άλλο στην επιδερμίδα σου αν δεν προλαβαίνεις ή δεν έχεις άλλες επιλογές. Είναι το πιο σημαντικό βήμα για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Η εξειδίκευση των κορεάτικων καλλυντικών στα αντηλιακά είναι εμφανής, αν σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα από αυτά είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να μην αφήνουν λευκά σημάδια και να μην δημιουργούν επιπλέον λιπαρότητα στο πρόσωπο. Ταυτόχρονα, οι καινοτομίες που εφαρμόζονται σε αυτά είναι πολλές, με το συνδυασμό θρεπτικών συστατικών να επικρατεί. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις και από τα reviews που αφήνουν στα  αντηλιακά οι ευχαριστημένοι υποστηρικτές της K-beauty: 

6. Υπάρχουν διαφορετικά καλλυντικά για άνδρες και γυναίκες

Τα κορεάτικα καλλυντικά δεν έχουν φύλο. Όλα τα καλλυντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε από άνδρες είτε από γυναίκες, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας τους και τις ξεχωριστές ανάγκες της. Η ανδρική επιδερμίδα πολλές φορές μπορεί να είναι πιο απαιτητική σε συγκεκριμένους τύπους προϊόντων για καταπράυνση π.χ. μετά από το ξύρισμα, όπως και της γυναίκας σε διαφορετικά σημεία στο σώμα ανάλογα με τις συνθήκες, π.χ. ξηροδερμία. 

7. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και χρησιμοποιείς καλλυντικά με έλαια η επιδερμίδα σου θα γίνει ακόμα πιο λιπαρή

Είναι απαραίτητο να μην συγχέουμε τη λιπαρότητα ενός ελαίου με την λιπαρότητα της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα τα έλαια χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας και την ανάκτηση της φυσιολογικής ενυδάτωσης της επιδερμίδας καθώς βοηθούν στη μείωση του περιττού σμήγματος. Όταν χρησιμοποιείς προϊόντα που ξηραίνουν τη λιπαρή επιδερμίδα, καταστρέφεις και τα φυσικά έλαια που χρειάζεται η επιδερμίδα με αποτέλεσμα να την αφυδατώνεις και να αναγκάζεται να παράγει και άλλο σμήγμα για να ανταπεξέλθει. Η χρήση όμως καθαριστικών ελαίων βοηθάει στην εύρεση της ισορροπίας. Κάποια έλαια και κάποιες ουσίες, συνήθως λόγω της φυσικής τους σύνθεσης, είναι ερεθιστικά προς την επιδερμίδα ανεξάρτητα από το αν είναι λιπαρή ή όχι. Είναι σημαντικό να διαβάζουμε τις οδηγίες κάθε καλλυντικού και τι προτείνει ο κατασκευαστής ως προς την χρήση (π.χ. αν έχουμε παρουσιάσει κάποια αλλεργία σε κάποιο συστατικό, να το αποφεύγουμε). Παλαιότερα υπήρχε ο συγκεκριμένος μύθος αλλά πλέον έχει καταρριφθεί καθώς τα έλαια στα καλλυντικά χρησιμοποιούνται για όλους τους τύπους επιδερμίδας καλύπτοντας τις ανάγκες καθαρισμού και ενυδάτωσης.  

8. Είναι απαραίτητο να ακολουθείς την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς κατά γράμμα

Τα K-beauty tips είναι πολλά και ακόμα περισσότερες οι συμβουλές που παίρνει κανείς από τις K-beauty experts για την σωστή εφαρμογή της κορεάτικης ρουτίνας ομορφιάς. Η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική. Οι Κορεάτες έχουν μελετήσει, ερευνήσει και προτείνει μια σειρά από βήματα για το μέγιστο θετικό αντίκτυπο στην υγεία της επιδερμίδας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι δεσμευτικό ως προς τη σειρά ή την παράλειψη των βημάτων που προτείνουν. Τα βασικά βήματα που χρειάζεται να ακολουθείς, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σου είναι: ο καλός καθαρισμός, η σωστή ενυδάτωση καθημερινά πρωί και βράδυ και η εφαρμογή αντηλιακού. 

9. Τα κορεάτικα καλλυντικά έχουν πολλά «παράξενα» συστατικά

Να κάτι που ακούμε/διαβάζουμε πολύ συχνά! Ναι, τα ονόματά τους μπορεί να μοιάζουν παράξενα αλλά δεν είναι και τόσο πολύ αν τα μελετήσει κανείς πιο προσεκτικά. Τα περισσότερα κορεάτικα καλλυντικά περιέχουν φυσικά και βιολογικά συστατικά που παράγονται στην Ν.Κορέα, υπό συνθήκες που είναι απαραίτητες για να διατηρούν τα θρεπτικά στοιχεία τους και κάτω από αυστηρούς ελέγχους και πιστοποιήσεις από τους παγκόσμιους οργανισμούς. Τα περισσότερα από αυτά είναι cruelty free, δηλαδή δεν δοκιμάζονται σε ζώα, είναι vegan και δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες όπως parabens, σιλικόνη, αλκοόλ κλπ. Κάποια από τα πιο γνωστά συστατικά που περιέχουν είναι: 

Snail Mucin - Η βλέννα σαλιγκαριού (χωρίς να βλάπτονται τα σαλιγκάρια για τη δημιουργία τους).

Bee’s Venom - Το δηλητήριο της μέλισσας που έχει θεραπευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες

Tea tree - Το γνωστό εκχύλισμα τεϊόδεντρου που αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιφλεγμονώδους ουσίας για την επιδερμίδα και την βελτίωση της ακμής

Centella Asiatica - Το πιο γνωστό θεραπευτικό κορεάτικο φυσικό συστατικό που μεγαλώνει στην φύση της Ν.Κορέας και αποτελεί το πιο σημαντικό συστατικό στα κορεάτικα καλλυντικά. 

Περιέχουν και μια σειρά από άλλα συστατικά που τα συναντάμε στη φύση και ο συνδυασμός τους θεραπεύει διαφορετικά δερματικά προβλήματα και παθήσεις καθώς οι κατασκευαστές προσέχουν να λαμβάνουν από το κάθε φυτό το πιο σημαντικό κομμάτι των θρεπτικών συστατικών χωρίς να το αναμειγνύουν με άλλες βλαβερές ουσίες. 

10. Πρόκειται για μια «μόδα» που θα περάσει 

Η K-beauty ρουτίνα ομορφιάς έχει δημιουργηθεί πολλά χρόνια πριν και δεν φαίνεται να αποτελεί κάτι νέο για την ασιατική κουλτούρα. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εμφανιστεί και στον δυτικό κόσμο αλλά φαίνεται πως δεν είναι μια «μόδα» που θα περάσει καθώς όσοι γνωρίζουν τα ευεργετικά οφέλη από τα κορεάτικα καλλυντικά, εμπιστεύονται τα φυσικά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν και βλέπουν τις διαφορές στην επιδερμίδα τους, δεν τα αλλάζουν! Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα μεγάλα brands στρέφονται προς την ίδια λογική των κορεάτικων καλλυντικών με φυσικά συστατικά και vegan επιλογές στα καλλυντικά. 

Product added to wishlist