Δωρεάν μεταφορικά πανελλαδικά για παραγγελίες αξίας 35 ευρώ και άνω!
8 Λόγοι Για Να Επιλέξετε Κορεάτικα Προϊόντα Ομορφιάς

Πώς ξεκίνησε το K-beauty;

Το φαινόμενο της K-beauty – το φαινόμενο του υγιούς και λαμπερού δέρματος – ξεκίνησε αιώνες πριν από την εξάπλωση και την εμπορευματοποίηση που γνωρίζει σήμερα στη Δύση, όταν η Ασία – συγκεκριμένα η Κορέα – αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από αγροτικές κοινωνίες. Όπως συμβαίνει και σήμερα, η όψη του δέρματος σχετιζόταν με την κοινωνική τάξη κάθε ατόμου. Σήμερα το μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα συνδέεται με πολυτελείς, εξωτικές, παραθαλάσσιες διακοπές. Τότε, όμως, το πορσελάνινο και χωρίς μαύρισμα δέρμα είχε συνδεθεί με τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις, ενώ το ταλαιπωρημένο και μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα με τις κατώτερες.

Οι άνθρωποι εργάζονταν σε εξωτερικό χώρο και ήταν εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το αφυδατωμένο και κατεστραμμένο δέρμα τους. Για τον λόγο αυτό, αναζητούσαν τρόπους ώστε να το προστατεύουν από τον ήλιο, αλλά και να βοηθήσουν στην ανάπλασή του ύστερα από τη ζημιά που είχε υποστεί. Ήδη από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά γνώριζαν ότι πρέπει να ενυδατώνουν την επιδερμίδα τους. Η προστασία από τον ήλιο αποτελούσε καθημερινή «τελετουργία», όπως το να πλένεις να χέρια σου με το που γυρίζεις στο σπίτι.

Πώς εξελίσσεται η K-Beauty;

Πολλοί πιστεύουν ότι η Νότια Κορέα ήρθε στο προσκήνιο της διεθνούς βιομηχανίας της ομορφιάς το 2011, όταν παρουσίασε την κρέμα BB. Κανένας δεν περίμενε ότι με αυτή την κυκλοφορία, η Νότια Κορέα είχε έρθει για να μείνει ανάμεσα στις 10 καλύτερες παγκόσμιες αγορές των προϊόντων καλλωπισμού (beauty products). Σήμερα, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τις πρωτοπορίες των καλύτερων εταιρειών με προϊόντα περιποίησης του δέρματος (skin care). Το 2011 ήταν απλώς η αρχή μιας πορείας γεμάτης καινοτομίες για την περιποίηση του δέρματος, η οποία έγινε παγκόσμια τάση ως K-beauty ή 10-step Korean Skin Care Routine.


Με την K-beauty έγινε στροφή από το βαρύ μακιγιάζ, τα βαριά χημικά συστατικά και την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, στο υγιές και ενυδατωμένο δέρμα, στη χρήση συστατικών προερχόμενων από τη φύση και στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούνται καθημερινά όλα τα βήματα αυτής της ρουτίνας, αλλά ο καθένας μπορεί να επιλέγει αυτά που ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες του δέρματός του.

Οι Κορεάτες καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά τους διαφορετικούς τύπους προϊόντων, αλλά και ποια είναι τα πιο κατάλληλα συστατικά για το δέρμα τους, γι’ αυτό και είναι πολύ επιλεκτικοί.


Η K-beauty διαδόθηκε όταν οι διασημότητες της Κορέας μοιράστηκαν τα μυστικά τους για τη φροντίδα του δέρματός τους, το οποίο είναι αψεγάδιαστο και μοιάζει με πορσελάνη. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές ακολουθούν την Korean Skin Care Routine, προκειμένου να αποκτήσουν λαμπερό δέρμα, όπως αυτό που έχουν τα πρότυπά τους. Εξάλλου, ποιος δεν θα ήθελε να έχει αψεγάδιαστο δέρμα;  Η τάση αυτή απογειώθηκε με την εξάπλωσή της K-beauty στη Δύση από τους ειδικούς σε θέματα ομορφιάς (beauty experts), οι οποίοι άρχισαν να επιλέγουν και να παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους προϊόντα στο κοινό τους, κάνοντας την Κορέα κέντρο του κόσμου σε θέματα skincare.


Τα Κορεάτικα beauty products παράγονται ή προέρχονται από την Κορέα ή και τα δύο. Δημιουργούνται με βάση την φιλοσοφία του κορεάτικου πολιτισμού αναφορικά με το skincare, η οποία δεν ξεκίνησε το 2011, αλλά αιώνες πριν και προτάσσει την πρόληψη και την καθημερινή περιποίηση του δέρματος με τη χρήση φυσικών συστατικών. Η φροντίδα του δέρματος είναι τόσο αναγκαία, όσο η τροφή και η άσκηση. Είναι τρόπος ζωής.

τι είναι η k-beauty και τα κορεάτικα καλλυντικά

Γιατί να επιλέξετε κορεάτικα καλλυντικά (K-beauty products);

1. Διαρκής καινοτομία και αναπτυγμένες τεχνικές
Οι κορεάτικες εταιρείες επενδύουν στην έρευνα και στη διαρκή βελτίωση των προϊόντων τους. Η καινοτομία εντοπίζεται στη δημιουργία προϊόντων, τα οποία δεν έχουν προηγούμενο ως προς τη σύνθεση και τη χρήση τους, και δικαίως κρίνονται απαραίτητα για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος.

Μερικά από αυτά είναι: η κρέμα BB, η κρέμα CC, το serum, οι μάσκες προσώπου (sheet masks, hydrogel masks, rubber masks, under-eye-masks), τα επιθέματα για την απομάκρυνση του σμήγματος. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι κορεάτικες εταιρείες έχουν καταφέρει με ένα μοναδικό προϊόν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του καταναλωτή για ενυδάτωση, για τη βάση του μακιγιάζ, την αντιγήρανση και την προστασία από τον ήλιο. Πάντοτε με το βλέμμα στραμμένο σε ένα αψεγάδιαστο δέρμα και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς παρέχονται σε ανακυκλώσιμη συσκευασία με πολύ ελκυστικό design.

2. Συνθέσεις φιλικές και κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος
Οι συνθέσεις των Κ-beauty products είναι η δύναμή τους για ένα δέρμα λαμπερό, απαλό και ενυδατωμένο. Υποαλλεργικές, καταπραϋντικές, με προϊόντα φυσικής προέλευσης. Είναι ασφαλείς για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος και του δέρματος με τάση ακμής. Τα προϊόντα χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένη σειρά, η οποία βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών τους. Η βασική επιδίωξη είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ενυδάτωση και θρέψη σε συνδυασμό με την ανάλαφρη αίσθηση. Δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούνται όλοι οι τύποι προϊόντων. Ο καταναλωτής μπορεί να συνδυάσει διαφορετικά προϊόντα και εταιρείες ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέρματός του.

3. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία
Αν θέλουμε πράγματι να προστατεύσουμε το δέρμα μας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το φροντίζουμε ακόμα και όταν αυτό δεν αποτελεί επιτακτική ανάγκη, προλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε αντίδραση. Και αυτό ακριβώς πρεσβεύει η φιλοσοφία της K-beauty. Εστιάζει, δηλαδή, στην πρόληψη. Τα βασικά βήματα για ένα υγιές δέρμα είναι ο καθαρισμός, η απολέπιση, η ενυδάτωση και η αντιηλιακή προστασία. Υπάρχουν, όμως, φορές που το δέρμα μας αντιδράει και για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν, είναι απαραίτητο να εστιάσουμε στην πηγή τους.

Με τα k-beauty products η εντατική θεραπεία ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Ωστόσο, όταν το δέρμα μας έχει δείξει τις ευαισθησίες του, είναι πιο δύσκολο να το επαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση, γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη υπομονή και επιμονή. Φυσικά, μετά την ανάκαμψή του οφείλουμε να συνεχίσουμε να το περιποιούμαστε, ώστε να είναι προστατευμένο και ενισχυμένο για την αποφυγή οποιασδήποτε επόμενης αντίδρασης.

4. Φυσικά συστατικά
Το χαρακτηριστικό των προϊόντων της K-beauty είναι τα συστατικά τους. Χρησιμοποιούνται τα πιο αποτελεσματικά συστατικά που υποδεικνύονται από τις εταιρείες της Δύσης. Η σφραγίδα της, όμως, είναι τα συστατικά που αντλούνται από τη φύση – μία παράδοση της ανατολίτικης κουλτούρας που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Συνδυάζοντας την κοσμητική, τη φαρμακευτική επιστήμη, την τεχνολογία και τη φύση, οι εταιρείες τείνουν να δημιουργήσουν πιο ελαφριές συνθέσεις χρησιμοποιώντας μεγάλη ποικιλία πρωτοποριακών συστατικών, όπως το δηλητήριο των μελισσών ή η βλέννα των σαλιγκαριών.

Αξιοποιούνται στο έπακρο βότανα, τα οποία ζυμώνονται επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο αποτελεσματικότερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το δέρμα, αλλά και μείωση των ερεθισμών. Το νερό αντικαθίσταται από εκχυλίσματα. Με συνθέσεις φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον, επιτυγχάνονται αποτελέσματα χωρίς προηγούμενο. Για να βρείτε τα καλύτερα κορεάτικα προϊόντα, μην επηρεάζεστε από το φαντασμαγορικό marketing των εταιρειών, αλλά εμπιστευτείτε Κορεάτικες εταιρείες που «κάνουν λιγότερο θόρυβο» και που χρησιμοποιούν συστατικά φυσικής προέλευσης. Ξεκινήστε δοκιμάζοντας ένα ή δύο προϊόντα επιλέγοντάς τα προσεκτικά και καταγράφοντας τα συστατικά τους, είτε είναι προϊόν καθαρισμού, είτε serum είτε μάσκα.

5. Σχέση ποιότητας και τιμής
Οι κορεάτικες εταιρείες γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων, είτε αυτά κοστίζουν ακριβά είτε έχουν απολύτως προσιτές τιμές. Είναι πολύ σημαντικό για τους καταναλωτές να μην χρειάζεται να ξοδεύουν μία περιουσία για να έχουν αψεγάδιαστο δέρμα. Και αυτό έχουν πετύχει οι κορεάτικες εταιρείες. Διατηρούν χαμηλές τιμές, χωρίς να θυσιάσουν την ποιότητα των προϊόντων τους. Αν αναλογιστούμε ότι τα κορεάτικα προϊόντα δημιουργούνται με το συνδυασμό καινοτόμων πρακτικών και δυσεύρετων φυσικών συστατικών, η σχέση ποιότητας και τιμής είναι ακαταμάχητη.


Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία των προϊόντων, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της ζήτησης.

6. Υψηλή ποιότητα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα
Η κορεάτικη skin care routine βοηθάει στην απόκτηση υγιούς, ενυδατωμένου και χαρούμενου δέρματος ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω, ώστε τα αποτελέσματα να διαρκέσουν μήνες και όχι απλώς μέρες ή ώρες. Χάρη στην ποιότητα των προϊόντων δεν επηρεάζονται τα στρώματα του δέρματος, η έκκριση του σμήγματος ή η παραγωγή κολλαγόνου – πράγμα το οποίο θα έπρεπε να συμβαίνει με τα προϊόντα όλων των αξιόπιστων εταιρειών, είτε αυτές είναι κορεάτικες είτε όχι.


Η Κορεάτικη Εταιρεία Τροφίμων και Καλλυντικών (Korea Food and Drug Administration) χαρακτήρισε τα K-beauty products ως λειτουργικά καλλυντικά, για τις αντιρυτιδικές, ελαστικές-ενισχυτικές και αντιηλιακές ιδιότητές τους. Βοηθούν στη βελτίωση των ατελειών του δέρματος – σημάδια, ρυτίδες και ακμή – και είναι όλα αντιοξειδωτικά. Εξίσου σημαντικό και ευεργετικό είναι ότι περιλαμβάνουν φίλτρα με πολύ υψηλούς δείκτες αντιηλιακής προστασίας.

7. Εξατομικευμένη skincare routine
Για να δούμε τα ιδανικά αποτελέσματα στο δέρμα μας, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τις ανάγκες του και να βρούμε τα κατάλληλα προϊόντα για να τις ικανοποιήσουμε. Πολλά κορεάτικα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για ειδικούς τύπους δέρματος ή εστιάζουν στη χρήση διαφορετικών ενεργών συστατικών. Όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν, παρατηρήστε την επίδραση που έχει στο δέρμα σας: αν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή αν προκαλεί κάποια αλλεργική αντίδραση. Θα ήταν πολύ βοηθητικό αν δημιουργούσατε μια λίστα με τα συστατικά που επιδρούν θετικά στο δέρμα σας και με βάση αυτή να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα για εσάς. Μη φοβηθείτε να αντικαταστήσετε κάποιο προϊόν ή να προσθέσετε κάποιο άλλο, εφόσον καταλάβετε ότι το χρειάζεστε.  Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί.

8. Ποικιλία επιλογών για όλες και όλους
Στη Νότια Κορέα, η φροντίδα του δέρματος αποτελεί μέρος του υγιούς τρόπου ζωής ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. H K-beauty δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες ηλικίας 20-40 ετών, αλλά απευθύνεται σε όλες και σε όλους. Η τάση που δημιουργήθηκε από τα πρότυπα της K-pop σκηνής, όπως οι BTS, οι οποίοι μοιράζονται τα μυστικά και τις προσπάθειες που καταβάλουν για την περιποίηση του δέρματός τους, βοήθησε ώστε να ενδιαφερθούν περισσότεροι άνδρες για το δέρμα τους.

Αντίστοιχα, οι εταιρείες δημιουργούν όλο και περισσότερα προϊόντα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ανδρικής επιδερμίδας. Μία ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει cleansers με βάση το λάδι ή το νερό, μάσκες περιποίησης κατά τη διάρκεια του ύπνου, προϊόντα για την περιποίηση των χειλιών κ.α.


Σύμφωνα με το Euromonitor, οι Κορεάτες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε καλλυντικά απ’ όσα οι άνδρες οποιασδήποτε άλλης χώρας. Αντίστοιχα, οι Κορεάτισσες ξοδεύουν υψηλότερο ποσοστό από το εισόδημά τους σε skincare products απ’ ότι οι Αμερικανίδες.

Αφιερώστε καθημερινά χρόνο στον εαυτό σας και στο δέρμα σας και θα πετύχετε τα αποτελέσματα ενός αψεγάδιαστου και λαμπερού δέρματος. Όσο για το μέλλον της K-beauty, πιστεύουμε ότι ήρθε για να μείνει.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Χρησιμοποιούμε cookies για την παροχή υπηρεσιών. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας, συναινείτε στη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.