Αποστολή με BOX NOW μόνο με 1,40€ μέχρι 31 Μαΐου. Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες αξίας 35 € και άνω!
Τα 9 πιο γνωστά κορεάτικα συστατικά καλλυντικών και πως βοηθάνε την επιδερμίδα σου

Τα κορεάτικα καλλυντικά φημίζονται για τις ιδιότητές τους δηλαδή την βελτίωση των δερματικών προβλημάτων και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας μέσω της χρήσης τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα από τα κορεάτικα συστατικά που περιέχουν τα βρίσκουμε στη φύση. Χρησιμοποιούνται πάρα πολλά χρόνια με επιτυχία από τους ανθρώπους και τις εταιρείες που τα ενσωματώνουν στα καλλυντικά.

Οι Ασιάτες έχουν παράδοση ως προς την δημιουργία καλλυντικών από φυσικά συστατικά, κυρίως βότανα και για αυτό και τα περισσότερα καλλυντικά τους δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες αλλά είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα υπόλοιπα της αγοράς. Πολλά από αυτά τα συστατικά είναι γνωστά στο ευρύ κοινό καθώς έχουν και άλλες χρήσεις σε άλλες χώρες αλλά πολλά από αυτά παράγονται και χρησιμοποιούνται μόνο στην Ασία. 

Ποια είναι όμως εκείνα τα κορεάτικα συστατικά που βρίσκουμε στα περισσότερα κορεάτικα καλλυντικά; 

Centella Asiatica 

Το πιο γνωστό συστατικό που συναντάμε στα κορεάτικα καλλυντικά είναι το τροπικό Centella Asiatica. Πρόκειται για ένα φαρμακευτικό φυτό που το βρίσκουμε με διαφορετικά ονόματα όπως Cica, Madécassol, Tiger grass (το χόρτο της τίγρης) κ.α. Χρησιμοποιείται ευρέως για την επούλωση πληγών και την θεραπεία ασθενειών καθώς αποτελεί αντιοξειδωτικό συστατικό για την επιδερμίδα γι’ αυτό χρησιμοποιείται και στην κοσμητολογία. Το Centella Asiatica έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθάει στην επανόρθωση του ερεθισμένου ή ταλαιπωρημένου δέρματος. 

Τα καλλυντικά που περιέχουν κορεάτικα συστατικά συνήθως περιέχουν και εκχύλισμα Centella Asiatica. Είναι ιδανικό συστατικό για την θεραπεία της ακμής καθώς ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και αποτρέπει τις ουλές που δημιουργούνται από την ακμή. Περιέχει αμινοξέα και αποτελεί έναν ευεργητικό παράγοντα για την επιδερμίδα, καθιστώντας το Centella Asiatica ως έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους στη δράση ενάντια στον ερεθισμό και την γήρανση της επιδερμίδας καθώς διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα. 

Κάποια από τα κορεάτικα καλλυντικά που περιέχουν Centella Asiatica και προτείνουμε: 

Aloe (Αλόη)

Η αλόη χρησιμοποιείται πολύ συχνά για θεραπευτικούς σκοπούς. Τα οφέλη της είναι γνωστά και στην Ελλάδα καθώς χρησιμοποιείται αρκετά στη δημιουργία καλλυντικών και φαρμάκων. Το φυτό αλόη που χρησιμοποιείται από την διακόσμηση μέχρι την επούλωση εγκαυμάτων αποτελεί το no1 υλικό που συναντάμε στα κορεάτικα συστατικά των καλλυντικών που βελτιώνουν την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. 

Η αλόη φημίζεται για τις αναπλαστικές και επουλωτικές της δυνατότητες και προσφέρει την πολυπόθητη αναζωογόνηση και φρεσκάδα. Περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες για την αντιμετώπιση πληγών και φθορών στην επιδερμίδα. Αποτελεί ιδανική λύση για την διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα ενάντια στα σημάδια και τις ρυτίδες. Ταυτόχρονα, η αλόη περιέχει ένα σύνολο βιταμινών (Α, Ε, C) και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και ερεθισμούς καθιστώντας την μια «υπερτροφή» για την επιδερμίδα. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και ως πόσιμο διάλυμα για την ευεξία του οργανισμού. 

Τα περισσότερα κορεάτικα συστατικά των καλλυντικών περιέχουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό εκχυλίσματα αλόης οπότε μένει να δοκιμάσετε κάποια από τα κορεάτικα καλλυντικά που σας προτείνουμε: 

Snail mucin (Έκκριμα σαλιγκαριού)

Το snail mucin ή έκκριμα σαλιγκαριού αποτελεί το no1 συστατικό για την επούλωση της επιδερμίδας. Το έκκριμα σαλιγκαριού στην επιδερμίδα είναι μια συνηθισμένη εφαρμογή και τα οφέλη είναι πολλά. Το σαλιγκάρι εκκρίνει ουσίες που δεν βρίσκονται εύκολα στην φύση και αποτελούν πολύ βοηθητικά και αναπλαστικά συστατικά για την επιδερμίδα. Δεν το βρίσκουμε μόνο στα κορεάτικα συστατικά καλλυντικών αλλά και στα περισσότερα επουλωτικά φάρμακα από την αρχαιότητα. 

Φαίνεται πως οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν το έκκριμα σαλιγκαριού για να βελτιώσουν τις φθορές της επιδερμίδας και να βελτιώσουν αισθητικά την επιδερμίδα καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως. Επουλώνει τους ερεθισμούς, ενυδατώνει το δέρμα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και την γήρανση. Ταυτόχρονα το έκκριμα σαλιγκαριού στην επιδερμίδα προσφέρει απολύμανση και ανάπλαση ενώ καταπραϋνει τα σπυράκια ή τα σημάδια ακμής. Τα κορεάτικα καλλυντικά περιέχουν σε πολλά προϊόντα τους έκκριμα σαλιγκαριού καθώς βοηθούν στο πολυπόθητο «glass skin». 

Τα σαλιγκάρια δεν βλάπτονται κατά την δημιουργία των κορεάτικων καλλυντικών και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων και των εφαρμογών τους. 

Μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα με έκκριμα σαλιγκαριού:

Πρόπολη (Propolis)

Η πρόπολη είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από την μέλισσα. Έχει αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση. Χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Στα καλλυντικά, η πρόπολη χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής, των ερεθισμών του δέρματος και των ελαφρών εγκαυμάτων. 

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ελαστικότητας και της υφής του δέρματος, καθώς και για την ενίσχυση του ανοίγματος των πόρων του προσώπου. Η πρόπολη φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, καθώς προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τη βλάβη του που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Τα οφέλη της είναι πολλά και για άλλα σημεία του σώματος αλλά και για άλλα δερματικά και μη προβλήματα. 

propolis

Την βρίσκουμε συχνά στα συστατικά από τα κορεάτικα καλλυντικά ως κύριο ή συμπληρωματικό συστατικό:

Νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή της βιταμίνης Β3 (νιασίνη) και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στα καλλυντικά. 

Η νιασιναμίδη χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος για τα οφέλη της στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματος. Η νιασιναμίδη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ελεύθερων ριζών και στην προστασία του δέρματος από τη βλάβη που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και τους ρύπους του περιβάλλοντος. Επιπλέον, η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όψης των ρυτίδων και τη βελτίωση του τόνου του δέρματος, καθώς και στην ενίσχυση της φωτεινότητας της επιδερμίδας. Θα την βρεις ως κύριο συστατικό στα κορεάτικα καλλυντικά. 

Μερικά κορεάτικα καλλυντικά που περιέχουν νιασιναμίδη και προτείνουμε:

Rice

Το ρύζι είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα κορεάτικα καλλυντικά και η χρήση του έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί στην Κορέα για την ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματος. 

Το ρύζι περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση, τη λάμψη και την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος. Επουλώνουν τις ρυτίδες σε βάθος και βοηθούν στην ανάπλαση των λεπτών γραμμών. Οι κορεάτικες εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν το ρύζι σε διάφορες μορφές για να παράγουν προϊόντα περιποίησης δέρματος, με διαφορετικούς σκοπούς. 

Συχνά χρησιμοποιείται με στόχο τις απολεπιστικές του ιδιότητες, άλλες φορές για την φωτεινότητα ή την αντιγήρανση της περιοχής του δέρματος. Εξαρτάται από την χρήση του κάθε καλλυντικού και τις ανάγκες της εκάστοτε επιδερμίδας. 

Μερικά κορεάτικα καλλυντικά που περιέχουν ρύζι και σας προτείνουμε: 

Tea tree

Το Tea Tree έχει γίνει γνωστό για τις ιδιότητές του ως αντιβακτηριακό, αντιμικροβιακό, αντιικό και αντιφλεγμονώδες. Περιέχει καφεΐνη που τονώνει το σώμα και κατεχίνες που ευνοούν την αποτοξίνωση. 

Χρησιμοποιείται συχνά στην αντιμετώπιση μυκητιάσεων και δερματολογικών προβλημάτων. Το συναντάμε συχνά στα συστατικά των κορεάτικων καλλυντικών καθώς βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας του δέρματος, τη μείωση της ακμής και των ερεθισμών όπως σπυράκια και κοκκινίλες. Χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα μαλλιών όπως σαμπουάν και μαλακτικά καθώς βοηθάει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και των παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής. 

Μαζί με το συστατικό Centella Asiatica αποτελούν τα πιο βασικά συστατικά των κορεάτικων καλλυντικών που χρησιμοποιούνται από πάρα πολλά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης. 

green tea

Μερικά από τα κορεάτικα καλλυντικά που προτείνουμε: 

Green tea

Το Green Tea είναι ένα είδος τσαγιού που παράγεται από τα φύλλα του φυτού Camellia Sinensis.

Ξεκίνησε από τις ανατολικές χώρες αλλά πλέον χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ευρώπη. Έχει διάφορες ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά. Στα κορεάτικα καλλυντικά, το Green Tea χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα, όπως κρέμες, λοσιόν, μάσκες και καθαριστικά προϊόντα. Το εκχύλισμα του τσαγιού μπορεί να προστεθεί σε κρέμες για τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος, καθώς και για την καταπολέμηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό και την γενικότερη υγεία του δέρματος. 

Το Green Tea επίσης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ακμής και της λιπαρότητας του δέρματος, καθώς βοηθά στην καθαριότητα των πόρων και στην εξάλειψη των βακτηριδίων που προκαλούν την ακμή. Το βρίσκουμε ως συστατικό σε πλήθος κορεάτικων καλλυντικών: 

Ginseng

Το Ginseng είναι ένα φυτό που από τα αρχαία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί στην Κορέα και σε όλο τον κόσμο για θεραπευτικούς σκοπούς. 

Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές και το βρίσκουμε σε φάρμακα και καλλυντικά. Το Ginseng έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τα συστατικά του μπορούν να βελτιώσουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Ταυτόχρονα, τονώνει τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Στον χώρο των καλλυντικών βοηθάει την επιδερμίδα καθώς περιέχει φυτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος, να μειώσουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και να ενισχύσουν την ελαστικότητα του δέρματος. 

ginseg

Στα κορεάτικα καλλυντικά, το Ginseng χρησιμοποιείται συνήθως σε μορφή εκχυλίσματος ή ελαίου καθώς έχει διαφορετικές εφαρμογές. Το βρίσκουμε πολύ συχνά σε πολλά κορεάτικα καλλυντικά: 

Related products

Product added to wishlist