Αποστολή με BOX NOW μόνο με 1,40€ μέχρι 31 Μαΐου. Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες αξίας 35 € και άνω!
Γιατί είναι απαραίτητη η φροντίδα του δέρματος;

Υπάρχει η άποψη ότι, αφού οι άνθρωποι μπορούσαν να επιβιώσουν για αιώνες και χωρίς τα προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος, αυτά αποτελούν απλώς σπατάλη χρημάτων. Ότι το skincare είναι απάτη επειδή, αν και οι καταναλωτές ακολουθούν μια σειρά από βήματα για τη φροντίδα του δέρματός τους, τυχαίνει να αποκτήσουν τελικά σπυράκια ή σημάδια. Ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς, επειδή δεν θα αποκτήσεις ποτέ το αψεγάδιαστο δέρμα που σου έχουν υποσχεθεί.

Πώς λειτουργεί η φυσιολογία του δέρματος;

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχει ο άνθρωπος και λειτουργεί ως μηχανισμός άμυνας του οργανισμού του. Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την διατήρηση των πρωτεϊνών και των ωφέλιμων ουσιών του – του κολλαγόνου, της ελαστίνης, του λιπαρού ιστού, των αμινοξέων – ενώ, παράλληλα, αποτελεί αδιάβροχο φραγμό και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, τους ρύπους και τα βακτήρια. Όσο μεγαλώνουμε, όμως, η ανάπλαση των δερματικών κυττάρων επιβραδύνεται, γι’ αυτό το δέρμα χάνει τη λάμψη του, παύει να είναι σφριγηλό και κρεμάει, δημιουργούνται ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Με τα προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος (skincare products) παρατείνεται και ενισχύεται η υγιής λειτουργία του χτίζοντας έναν ισχυρό προστατευτικό φραγμό απέναντι στους εξωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες. Οι άνθρωποι μπορούσαν άλλοτε να επιβιώσουν χωρίς αυτά γιατί οι συνθήκες διαβίωσης, το περιβάλλον και η επίδραση που είχε στο δέρμα τους ήταν πολύ διαφορετικά απ’ ό, τι είναι σήμερα.

περιποίηση προσώπου, skincare products

Γιατί είναι απαραίτητη η περιποίηση του δέρματος;

Η περιποίηση του δέρματος και τα skincare products δεν είναι απάτη. Σίγουρα, θα υπάρξουν πωλητές οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τους καταναλωτές με προϊόντα κακής ποιότητας στο όνομα του κέρδους. Σίγουρα, ο μέσος καταναλωτής θα δυσκολευτεί μέχρι να βρει – ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία που κυκλοφορεί στην αγορά – τα πιο κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες του δέρματός του. Με την ελάχιστη ενασχόληση, όμως, θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του και να εντοπίζει τα πιο κατάλληλα συστατικά γι’ αυτές. Θα είναι σε θέση να επιλέγει τα προϊόντα στα οποία περιέχονται αυτά τα συστατικά, ώστε να διατηρεί την υγεία και τη φυσικότητα του δέρματός του, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος εξαπάτησης. 

Οφείλουμε να φροντίζουμε την υγιεινή του δέρματός μας, ό, τι κι αν συμβεί. Όπως το υγιεινό φαγητό βοηθάει στην ευεξία του σώματος, έτσι και τα ποιοτικά skincare προϊόντα βελτιώνουν την υγεία του δέρματος. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι θα αποκτήσει αψεγάδιαστο δέρμα από τη μια στιγμή στην άλλη. Η – καθόλου ανούσια – προσπάθεια για τη συντήρηση και τη βελτίωσή του είναι απαραίτητη. Ακριβώς σε αυτό συμμετέχει το skincare. Οι δερματικές παθήσεις προλαμβάνονται – η πρόληψη είναι πάντοτε προτιμότερη και λιγότερο δαπανηρή από τη θεραπεία – ή θεραπεύονται αν προκύψουν, κάνοντας το δέρμα λαμπερό και υγιές. Με τη χρήση του αντιηλιακού το δέρμα προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι ρύποι και το μακιγιάζ απομακρύνονται από τους πόρους. Με την απολέπιση, τα δερματικά κύτταρα που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, απομακρύνονται και αντικαθίστανται από καινούργια, με αποτέλεσμα, το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό. Το δέρμα μάς ανταποδίδει τη φροντίδα που του προσφέρουμε.

Ποιος ή ποια δε θα απολάμβανε είκοσι λεπτά χαλάρωσης εφαρμόζοντας μια μάσκα περιποίησης το απόγευμα της Κυριακής; Με τα skincare προϊόντα αφιερώνουμε χρόνο – χωρίς τύψεις και ενοχές – στον εαυτό μας φροντίζοντάς τον. Το δέρμα δείχνει και είναι υγιές, γεγονός που, τελικά, ενισχύει και την αυτοπεποίθησή μας.

Related products

Product added to wishlist