Αποστολή με BOX NOW μόνο με 1,40€ μέχρι 31 Μαΐου. Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες αξίας 35 € και άνω!
Κρέμα ματιών: Ποια να επιλέξεις και ποια ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου

Κρέμα ματιών και ανάγκες της επιδερμίδας σου

Τα μάτια μας είναι το σημείο στο πρόσωπό μας που χρειάζεται την μεγαλύτερη φροντίδα! Στην περιοχή των ματιών η επιδερμίδα είναι 4 φορές πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να ενισχύει την ανάπτυξη διαφόρων ατελειών όπως οι ρυτίδες και οι μαύροι κύκλοι. Πώς θα τα αντιμετωπίσεις ριζικά και αποτελεσματικά; Βοηθώντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών με την κατάλληλη κρέμα ματιών που θα ταιριάζει απόλυτα στην επιδερμίδα σου!

Οι πιο συχνές ατέλειες που δημιουργούνται γύρω από την περιοχή των ματιών είναι: 

  • Οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια
  • Οι λεπτές ρυτίδες (το πόδι της χήνας) στις άκρες των ματιών
  • Τα λευκά σημάδια 
  • Η χαλάρωση του δέρματος της περιοχής των ματιών
  • Το πρήξιμο και οι σακούλες 
  • Η απώλεια της ελαστικότητας 
  • Οι βαθιές ρυτίδες

Πώς δημιουργούνται και πως διορθώνονται οι ατέλειες του προσώπου

Δεν υπάρχει ένα προϊόν που να βοηθάει σε όλα τα παραπάνω και δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις για να διορθωθούν τα σημάδια που έχουν προκύψει καθώς διάφοροι παράγοντες λαμβάνουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση, θεραπεία και επανεμφάνισή τους. Υπάρχουν διαφορετικές κρέμες ματιών που απευθύνονται στην κάθε ανάγκη και ταιριάζουν στο κάθε πρόσωπο. Ο ήλιος, η έλλειψη ύπνου, η πολύωρη έκθεση μπροστά από τις οθόνες καθημερινά, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η απαιτητική καθημερινότητα δεν βοηθούν στην φυσική λίπανση της περιοχής των ματιών με αποτέλεσμα να δημιουργείται θαμπάδα στο δέρμα και ατέλειες (όπως οι ρυτίδες). 

Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να επιλέξουμε μια κρέμα ματιών ανάλογα με την ηλικία μας. Οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι αυξημένες όσο μεγαλώνουμε αλλά η επιλογή μιας κρέμας ματιών ανάλογα με την ηλικία δεν σημαίνει ότι είναι η σωστότερη επιλογή. Τα σημάδια γήρανσης (ρυτίδες, χαλάρωση κλπ) εμφανίζονται σε διαφορετικές ηλικίες και η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Συνεπώς, καλό είναι να κατηγοριοποιήσουμε τις επιλογές μας ανάλογα με την ανάγκη που προσπαθούμε να καλύψουμε. 

eye-creams

Κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους

Η έλλειψη ύπνου, η κούραση και η κληρονομικότητα είναι οι κύριοι λόγοι που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι. Πρώτο βασικό βήμα για τη βελτίωση τους είναι να προσπαθούμε να κοιμόμαστε καλά, να ξεκουραζόμαστε, να αποφεύγουμε τις οθόνες και την έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου ή προστασία και να ενυδατωνόμαστε επαρκώς. Στην περίπτωση που έχουμε έντονους μαύρους κύκλους χρειαζόμαστε μια κρέμα ματιών για να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε λάμψη και φωτεινότητα

Οι κρέμες που περιέχουν καφεΐνη και συγκεκριμένα εκείνες που έχουν τη μορφή gel βοηθούν στην άμεση τόνωση της επιδερμίδας και στη μείωση της κουρασμένης όψης. Η εφαρμογή των προϊόντων είναι απαραίτητο να γίνεται ταμποναριστά ώστε να τονώνεται και η μικροκυκλοφορία στην περιοχή των ματιών. Η εφαρμογή μιας κρέμας ματιών για τους μαύρους κύκλους είναι καλό να εφαρμόζεται πριν την εφαρμογή του make-up καθώς θα βοηθήσει τα προϊόντα μακιγιάζ να απορροφηθούν καλύτερα και θα δώσει επιπλέον λάμψη στο βλέμμα, ενυδατώνοντάς τον για όλη την υπόλοιπη ημέρα. 

Αν η επιδερμίδα σου είναι πιο λιπαρή και δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για καταπολέμηση ρυτίδων ή λεπτών γραμμών, σου προτείνουμε μια λεπτόρρευστη κρέμα ματιών με την μορφή gel που να αφήνει αίσθηση απαλότητας στην επιδερμίδα. Σου προτείνουμε:  


Fundamental Eye Awakening Gel της Klairs

Την δύναμη της καφεΐνης την ξέρεις καλά, ότι η κρέμα ματιών Klairs Fundamental Eye Awakening Gel της κορεάτικης εταιρίας καλλυντικών Klairs είναι ένα ενυδατικό gel που περιέχει καφεΐνη και εκχύλισμα κόκκινου φασολιού, το ήξερες; Πρόκειται για μια κρέμα ματιών με καφεΐνη για τόνωση και φρεσκάδα με αποσυμφορητική δράση. Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και τον τόνο του δέρματος ενώ βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και έχει αντιοξειδωτική δράση. Το gel εφαρμόζεται με μια δροσερή και ενυδατική αίσθηση για να προσφέρει ένα αναζωογονητικό φινίρισμα. Απορροφάται γρήγορα ώστε να την εφαρμόζεις πριν την πρωινή σου περιποίηση! 

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ενώ είναι vegan, cruelty free και δεν περιέχει βλαβερές ουσίες.

Propolis Vitamin Eye Cream της iUNIK

       

Propolis Vitamin Eye Cream της iUNIK- κορεάτικη κρέμα ματιών

Νιώθεις την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου θαμπή και χωρίς λάμψη; Με αυτό το προϊόν θα βοηθήσεις τα μάτια σου να λάμψουν με την δύναμη της πρόπολης και των εκχυλισμάτων φρούτων! Η iUNIK Propolis Vitamin Eye Cream περιέχει 40,5% εκχύλισμα πρόπολης και 9,2% εκχύλισμα φρούτων hippophae rhamnoides για να εμπλουτίσει τη θρέψη του δέρματος και να το κάνει καθαρό και αψεγάδιαστο. Αυτή η απαλή κρέμα ματιών διαθέτει idebenone που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά για τη βελτίωση της ελαστικότητας και τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων ενώ αποτελεί μια εξαιρετική κρέμα ματιών για τους μαύρους κύκλους. 

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, είναι vegan, cruelty free και δεν περιέχει βλαβερές ουσίες.

Κρέμα ματιών για λεπτές γραμμές (πόδι της χήνας)/ρυτίδες

Αν νιώθεις την επιδερμίδα σου θαμπή, χωρίς λάμψη, με μαύρους κύκλους και ρυτίδες, ίσως εκτίθεσαι σε ρύπους καθημερινά ή δεν προστατεύεις αρκετά την περιοχή γύρω από τα μάτια. Χρειάζεσαι ένα προϊόν που να βοηθάει στις φθορές του δέρματος και να χαλαρώνει την περιοχή από το στρες που δημιουργεί ένταση στο βλέμμα και το κουράζει. 

Fermentation eye cream της Benton

Fermentation eye cream της Benton- κορεάτικη κρέμα ματιών

Η Fermentation eye cream της κορεάτικης εταιρίας καλλυντικών Benton περιέχει ζυμωμένα συστατικά, όπως το Galatomyces Ferment Filtrate και το Bifida Ferment Lysate, τα οποία ενυδατώνουν και φωτίζουν την περιοχή κάτω από τα μάτια. Η μακροχρόνια χρήση αυτής της κρέμας ματιών  μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Λειτουργεί, επίσης, για να αποτρέψει τις φθορές του δέρματος που οφείλονται στη ρύπανση και το στρες.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ενώ είναι vegan, cruelty fee και δεν περιέχει βλαβερές ουσίες.

Fundamental Nourishing Eye Butter από την Klairs

Είναι το δέρμα γύρω από τα μάτια σου πιο λεπτό, ξηρό ή ελαφρώς ταλαιπωρημένο; Χρειάζεσαι μια πλούσια κρέμα ματιών με βουτυρώδη υφή για να θεραπεύσει το δέρμα σου; Αυτή η ενυδατική κρέμα περιέχει έλαιο από σπόρους ηλιοτρόπιου, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε για να προστατεύει το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια σας, ενώ περιέχει επίσης πεπτίδια (Acetyl Hexapeptide-8, Copper Tripeptide-1, Oligopeptide-29, Oligopeptides-32) που βελτιώνουν τις λεπτές γραμμές. Είναι κατάλληλο για όλους ακόμη και για αυτούς με milia (λευκά στίγματα) στην περιοχή των ματιών, καθώς η απαλή υφή που μοιάζει με βούτυρο βοηθά το προϊόν να απορροφηθεί γρήγορα. 

Είναι αρκετά πλούσιο χωρίς να είναι λιπαρό, γι' αυτό το συνιστούμε επίσης σε λιπαρούς τύπους δέρματος και σε άτομα που ενδιαφέρονται για υπερβολικά πλούσιες κρέμες ματιών.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ενώ είναι vegan, cruelty-free και δεν περιέχει βλαβερές ουσίες.

Συνήθως οι πρώτες ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα χείλη εμφανίζονται όταν το δέρμα ξεκινάει να μην είναι τόσο ελαστικό. Σε αυτή την περίπτωση, μια κρέμα ματιών με υαλουρονικό οξύ και Centella Asiatica θα σε βοηθήσει να ενυδατώσεις σωστά την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη ώστε να ενυδατωθούν σωστά και να λειανθούν οι λεπτές γραμμές. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που συγκεντρώνει την υγρασία του δέρματός μας και στην διατήρησή της.

Centella Green Level Eye Cream της Purito

Centella Green Level Eye Cream της Purito, κορεάτικη κρέμα ματιών με υαλουρονικό

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα χείλη σου είναι ξηρή με λεπτές γραμμές; Χρειάζεσαι την απόλυτη κρέμα ματιών και χειλιών με υαλουρονικό οξύ και Centella Asiatica! Αυτή η κρέμα ματιών περιέχει 49% εκχύλισμα Centella Asiatica, υαλουρονικό οξύ και τέσσερις τύπους πεπτιδίων για τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος. Ενυδατώνει και θρέφει τις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη που έχουν λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και λεπτότερο δέρμα, γεγονός που τις καθιστά πιο επιρρεπείς σε ξηρότητα και ρυτίδες. Επαναφέρει την υφή του δέρματος και βοηθά στη μείωση των διεσταλμένων πόρων. Η συγκεκριμένη κρέμα ματιών για τις ρυτίδες θα σε βοηθήσει να λειάνεις τις ατέλειες. 

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ενώ είναι vegan, cruelty free και δεν περιέχει βλαβερές ουσίες.

Κρέμα ματιών για βαθιά ενυδάτωση

Σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι, χρειάζεται συχνότερα ή πιο σπάνια, να εφαρμόζεις ειδικές θεραπείες στο πρόσωπό σου και συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί φόρμουλες όπως τα eye patches (επιθέματα ματιών) που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις άμεσα την λάμψη του δέρματος στην περιοχή των ματιών αλλά και να λειάνεις την επιδερμίδα σταδιακά και αποτελεσματικά με την συχνή χρήση τους. Τα επιθέματα ματιών περιέχουν συγκεντρωμένα πολλά θρεπτικά συστατικά και βοηθούν στην βαθιά και άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας με ορατά αποτελέσματα. 

Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch από την Benton

Αποτελεί το απόλυτο προϊόν θρέψης και λάμψης, eye patches με χρυσό! Γιατί να μην φροντίσεις τα μάτια σου με τον καλύτερο τρόπο; Χάρισε στα μάτια σου την απόλυτη περιποίηση με αυτά τα hydrogel επιθέματα ματιών. Περιέχουν σκόνη από χρυσό, μαργαριτάρι, διαμάντι και άνθρακα για τη σύσφιξη, τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση του δέρματος. Τα Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patches είναι εμποτισμένα, επίσης, με φύκια που φωτίζουν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου, ενώ αποτρέπουν την επανεμφάνιση των ρυτίδων. Το κυριότερο συστατικό στα επιθέματα αυτά είναι η κορυφαία ουσία που περιέχει: Το "κοκτέιλ" βλέννας σαλιγκαριού, δηλητηρίου μέλισσας, νερού από φύλλα τσαγιού και εκχυλίσματος από φύκια  ενισχύει την προστασία του δέρματος, καταπραΰνει- αποτρέπει την εμφάνιση κηλίδων και επανορθώνει τις δυσχρωμίες.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, είναι cruelty-free και δεν περιέχει βλαβερές ουσίες.

Πώς εφαρμόζουμε μια κρέμα ματιών

  • Καθαρίζουμε καλά το πρόσωπο 
  • Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας ματιών και ταμποναριστά απλώνουμε την κρέμα κάτω από την περιοχή των ματιών από μέσα προς τα έξω 
  • Περιμένουμε να απορροφηθεί η κρέμα 
  • Εφαρμόζουμε την κρέμα ημέρας/νύχτας και τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης
  • Εφαρμόζουμε την αντηλιακή μας κρέμα και τα προϊόντα μακιγιάζ

Tip: Φρόντισε να αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ στην περιοχή των ματιών καθώς οι ρύποι και τα προϊόντα μακιγιάζ που μένουν στην επιδερμίδα επιδεινώνουν τις ατέλειες. 

Product added to wishlist